Bel voor meer informatie naar onze trouwshop – Tel.: 071 3611575

Witgouden trouwringen

Introductie

 • Wat zijn witgouden trouwringen en waarom zijn ze populair?
 • Waarom zou u kunnen overwegen om voor witgouden trouwringen te kiezen?

Definitie van witgoud

 • Wat is witgoud?
 • Hoe wordt witgoud gemaakt?
 • Waarom is witgoud een populaire keuze voor trouwringen?

Gehaltes van witgoud

 • De verschillende gehaltes van witgoud
 • Wat zijn de kenmerken van elk gehalte?
 • Welk gehalte is het beste voor uw trouwringen?

Krasbestendigheid

 • Is witgoud krasbestendiger dan geelgoud?
 • Hoe kunt u uw witgouden trouwringen beschermen tegen krassen?
 • Hoe zit het met andere metalen zoals platina?

Verkleuring

 • Kan witgoud verkleuren?
 • Wat veroorzaakt verkleuring en hoe kunt u dit voorkomen?
 • Hoe kunt u uw witgouden trouwringen weer laten glanzen?

Witgoud als trend

 • Is witgoud slechts een trend of blijvend populair?
 • Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw trouwringen nog steeds modieus zijn over tien jaar?
 • Welke andere metalen zijn momenteel populair?

Combineren

 • Hoe kunt u witgoud combineren met geel- en roodgoud?
 • Welke edelstenen zien er goed uit in combinatie met witgoud?
 • Wat zijn enkele populaire stijlen voor witgouden trouwringen?

Verschil met zilver:

 • Wat is het verschil tussen witgoud en zilver?
 • Welke van de twee is de beste keuze voor uw trouwringen?
 • Hoe kunt u witgoud en zilver combineren voor een unieke look?

Alternatieven:

 • Wat zijn de alternatieven voor witgoud?
 • Welke andere metalen zijn geschikt voor trouwringen?
 • Wat zijn enkele voor- en nadelen van deze alternatieven?

Kosten:

 • Hoeveel kosten witgouden trouwringen?
 • Wat zijn enkele factoren die van invloed zijn op de kosten?
 • Hoe kunt u uw budget maximaliseren bij het kiezen van uw trouwringen?

Diamanten:

 • Kan ik diamanten in mijn witgouden trouwring zetten?
 • Wat zijn enkele populaire stijlen van witgouden trouwringen met diamanten?
 • Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw diamanten veilig en goed worden gezet?

Conclusie:

 • Wat zijn de voordelen van het kiezen van witgouden trouwringen?
 • Welke overwegingen moet u maken bij het kiezen van uw trouwringen?
 • Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw trouwringen perfect zijn voor u en uw partner?

Introductie

Wat zijn witgouden trouwringen en waarom zijn ze populair?

Witgouden trouwringen zijn een populaire keuze voor koppels vanwege hun elegante en moderne uitstraling. Witgoud is een legering van goud en andere metalen, zoals zilver of palladium, die een witte kleur aan het goud geven. Dit maakt witgouden trouwringen anders dan traditionele geelgouden trouwringen en past bij moderne trends in sieraden. Het subtiele en verfijnde uiterlijk van witgouden trouwringen past bij verschillende stijlen en kan gemakkelijk gecombineerd worden met andere sieraden. 

Waarom zou u kunnen overwegen om voor witgouden trouwringen te kiezen?
Er zijn verschillende redenen waarom u zou kunnen overwegen om voor witgouden trouwringen te kiezen. Witgoud is duurzamer en krasbestendiger dan geelgoud, waardoor het een geschikte keuze is voor dagelijks gebruik. De heldere witte kleur van witgoud past ook goed bij diamanten en andere edelstenen, waardoor de ringen een luxe uitstraling krijgen. Bovendien is witgoud veelzijdig en kan het gemakkelijk worden gecombineerd met andere metalen, waardoor er veel ontwerpmogelijkheden zijn. Ten slotte is witgoud een populaire keuze voor trouwringen, wat betekent dat er een breed scala aan stijlen en ontwerpen beschikbaar is om uit te kiezen.

Definitie van witgoud

Wat is witgoud?
Witgoud is een legering van goud en andere metalen, zoals zilver of palladium. Het is de combinatie van deze metalen die het goud wit maakt. Er zijn verschillende gehaltes witgoud beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en eigenschappen.

Hoe wordt witgoud gemaakt?
Om witgoud te maken, wordt zuiver goud gemengd met andere metalen, waardoor het een witte kleur krijgt. Het mengsel wordt vervolgens verhit en afgekoeld, en kan worden gevormd tot sieraden. Het exacte proces kan verschillen afhankelijk van het gehalte van het witgoud.

Waarom is witgoud een populaire keuze voor trouwringen?
Witgouden trouwringen zijn populair vanwege hun elegante, moderne uitstraling. De witte kleur van het goud past bij verschillende huidtinten en kan gemakkelijk worden gecombineerd met andere sieraden. Het is ook duurzamer dan traditionele geelgouden trouwringen, waardoor het beter bestand is tegen krassen en andere beschadigingen. Bovendien is witgoud een tijdloze keuze die in de loop der jaren populair blijft.

Gehaltes van witgoud

De verschillende gehaltes van witgoud
Er zijn verschillende gehaltes witgoud beschikbaar, variërend van 9-karaat tot 18-karaat en hoger. Elk gehalte heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen, en het is belangrijk om de verschillen te begrijpen bij het kiezen van uw trouwringen.

Wat zijn de kenmerken van elk gehalte?
9-karaat “witgoud”: bevat 37,5% zuiver goud en is een van de minst zuivere gehaltes van witgoud. Het heeft een lager prijskaartje, maar is minder duurzaam en kan gevoelig zijn voor verkleuring. Officieel is 9-karaats geen goud aangezien in Nederland het gehalte minimaal 14-karaats dient te zijn om te worden getoetst als echt goud.

14-karaat witgoud: bevat 58,5% zuiver goud en is een populaire keuze vanwege zijn balans tussen duurzaamheid en prijs. Het heeft een mooie witte kleur.

18-karaat witgoud: bevat 75% zuiver goud en is het meest zuivere gehalte van witgoud. Het heeft een licht gele tint, maar is kostbaarder en minder duurzaam dan lager gehalte witgoud.

22-karaat witgoud: bevat 91,6% zuiver goud en is zeer zeldzaam en wordt bijna niet gebruikt. Dit gehalte heeft een gelere kleur aangezien er veel puur goud in zit (en dus geel) 

Welk gehalte is het beste voor uw trouwringen?
Het beste gehalte witgoud voor uw trouwringen hangt af van uw voorkeur en budget. Overweeg factoren zoals duurzaamheid, prijs en kleur bij het kiezen van uw gehalte. 14-karaat en 18-karaat witgoud zijn populaire keuzes vanwege hun balans tussen duurzaamheid en prijs, terwijl 9-karaat “witgoud” een betaalbare optie kan zijn voor mensen met een kleiner budget. Overweeg de kenmerken van elk gehalte om de beste keuze te maken voor uw trouwringen.

Krasbestendigheid

Is witgoud krasbestendiger dan geelgoud?
Witgoud is over het algemeen harder dan geelgoud en kan daarom beter bestand zijn tegen krassen en andere beschadigingen. Het is echter nog steeds belangrijk om voorzichtig te zijn met uw trouwringen om krassen te voorkomen. Het metaal is immers niet krasvast.

Hoe kunt u uw witgouden trouwringen beschermen tegen krassen?
U kunt uw witgouden trouwringen beschermen tegen krassen door ze apart op te bergen van andere sieraden en ze niet te dragen tijdens zware activiteiten. Water en zand zijn de grootste vijand van metaal. Bijvoorbeeld bij tuinieren is het zeker raadzaam om de ring af te doen. Ook een witgouden zal krassen krijgen, helaas is dit onoverkomelijk.

Wat te doen als een witgouden is gekrast?
Gelukkig kunnen we de ring altijd nog machinaal polijsten en indien nodig matteren. Dit gaat altijd in combinatie met het opnieuw aanbrengen van de rhodiumlaag. Op deze manier zullen de ringen er weer als nieuw uit komen te zien.

Hoe zit het met andere metalen zoals platina?
Platina is over het algemeen harder dan witgoud en kan is beter bestand tegen krassen. Het is echter ook kostbaarder dan witgoud. Niet zo zeer omdat het metaal per gram meer kost, maar omdat het soortelijk gewicht van het metaal een stuk zwaarder is. Een gelijke ring in goud zal in platina ongeveer 1,5 keer zo zwaar zijn.

Verkleuring

Kan witgoud verkleuren?
Ja, witgoud kan geler worden naarmate de rhodiumlaag slijt. Deze laag wordt altijd over witgoud aangebracht. Hierdoor krijgt het goud zijn mooiste witte kleur. Wanneer deze laag begint af te pellen, wordt de oorspronkelijke kleur onthuld, iets minder wit. Een tweede mogelijkheid is dat een chemische stof of medicijngebruik het goud oxideert. Dit kan zorgen voor een donkerder grijze look, of zelfs een lichtbruine zweem. In ons atelier kan dit eenvoudig geborsteld of geschuurd worden.

Wat veroorzaakt verkleuring en hoe kunt u dit voorkomen?
Verkleuring wordt vaak veroorzaakt door blootstelling aan chemicaliën en andere stoffen. U kunt dit voorkomen door uw witgouden trouwringen regelmatig te reinigen en op te bergen op een droge plaats.

Hoe kunt u uw witgouden trouwringen weer laten glanzen?
U kunt uw witgouden trouwringen weer laten glanzen door ze regelmatig te poetsen met een zachte doek en een reinigingsmiddel speciaal voor witgoud.

Witgoud als trend

Is witgoud slechts een trend of blijvend populair?
Witgoud is al tientallen jaren een populaire keuze voor trouwringen en lijkt een blijvende keuze te zijn voor moderne stellen.

Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw trouwringen nog steeds modieus zijn over tien jaar?
U kunt uw trouwringen modieus houden door tijdloze stijlen te kiezen en deze te combineren met trendy accessoires.

Welke andere metalen zijn momenteel populair?
Andere metalen die momenteel populair zijn voor trouwringen zijn platina, palladium geelgoud en roségoud.

Combineren

Hoe kunt u witgoud combineren met geel- en roodgoud?
U kunt witgoud combineren met geel- en roodgoud door het toevoegen van accenten in deze kleuren of door verschillende metalen te stapelen.

Welke edelstenen zien er goed uit in combinatie met witgoud?
Diamanten zijn populair voor witgouden trouwringen vanwege de extreme hardheid van de steen, waardoor hij net als een ring een leven lang meegaat. Andere edelstenen zoals saffieren en smaragden zien er echter ook geweldig uit in combinatie met witgoud. Ze vertonen na verloop van tijd wel doffe slijtage.

Wat zijn enkele populaire stijlen voor witgouden trouwringen?
Enkele populaire stijlen voor witgouden trouwringen zijn solitair, drie-stenen, pavé en vintage. Het is zelfs mogelijk om met verschillende grootte stenen een patroon te creëren.

Meer inspiratie

Wat is witgoud?

Witgoud is een populaire keuze bij het kiezen van een trouwring. Wij leggen je graag uit wat witgoud eigenlijk is.

Scroll naar boven